Krachtig open-source virtualisatieplatform
om het beheer van u servers te vereenvoudigen
en (kosten)efficiënt te maken.

Proxmox Server Solutions GmbH

Hallr is zeer trots dat het sinds medio 2022 Silver-Partner is van Proxmox.

Vanaf het eerste moment dat wij kennis hebben gemaakt met de producten van Proxmox zijn wij overtuigd van de meerwaarde van de oplossingen geboden door Proxmox voor iedere organisatie. Dit gedeelde enthousiasme zetten wij graag samen met Proxmox voort in dit partnerschap.

 

Proxmox is een open-source virtualisatieplatform dat het beheer van virtuele machines en containers mogelijk maakt. Het stelt u in staat om meerdere besturingssystemen en applicaties te draaien op één fysieke server, waardoor de efficiëntie van de serverhardware wordt verbeterd en de kosten worden verlaagd.

Met Proxmox kunnen gebruikers verschillende virtualisatietechnologieën gebruiken, waaronder KVM (Kernel-based Virtual Machine) voor volledige virtualisatie van besturingssystemen en LXC (Linux Containers) voor lichtgewicht virtualisaties. Hierdoor kunnen gebruikers zowel gevirtualiseerde omgevingen met volledige isolatie als gecontaineriseerde omgevingen gebruiken, afhankelijk van hun specifieke behoeften.

Proxmox, in vergelijking met andere virtualisatieplatformen op de markt, kan het best worden vergeleken door gebruik te maken van een vergelijking aan de hand van automerken. Waar VMware wordt beschouwd als de toonaangevende speler in de markt van virtualisatieplatformen, de “Rolls-Royce” van de sector, kan Proxmox worden gezien als een krachtige en betrouwbare optie die vergelijkbaar is met een BMW 5-serie of Mercedes E-klasse. Hoewel het niet de hoogste luxe en exclusiviteit biedt zoals Rolls-Royce, levert Proxmox nog steeds uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, en wordt het gewaardeerd om zijn functionaliteit en robuuste mogelijkheden.

Het team van Hallr brengt u graag verder op de hoogte van de vele mogelijkheden.

Key Functions Proxmox

 • Virtuele Machines (VM’s): 
  Proxmox VE ondersteunt de creatie en het beheer van VM’s. Gebruikers kunnen verschillende besturingssystemen installeren en deze actief gebruiken in de gevirtualiseerde omgevingen. Ook zijn er diverse passthrough mogelijkheden waarmee specifieke hardware rechtstreeks kan worden toegekend aan een virtuele machine. Hierbij valt te denken aan GPU passthrough voor desktop virtualisatie.

 • Containers:
  Met behulp van LXC biedt Proxmox ondersteuning voor het maken en beheren van omgevingen met containers. Containers zijn lichtgewicht en delen hetzelfde kernel-niveau met het hostbesturingssysteem, waardoor ze efficiënter zijn dan volledige virtuele machines.

 • Clustering:
  Proxmox VE stelt gebruikers in staat om meerdere fysieke servers te clusteren en deze te beheren als één enkele cluster. Dit biedt hoge beschikbaarheid en failover-mogelijkheden. Het is met Proxmox VE mogelijk om voor beheer, of bij problemen, systemen live te migreren tussen diverse hosts in het cluster.

 • Opslag mogelijkheden:
  Proxmox VE biedt diverse mogelijkheden voor opslag, waaronder lokale opslag, gedeelde netwerkopslag en Cloud opslag. Proxmox heeft onder andere standaard ondersteuning voor Ceph waarmee makkelijk een hyperconverged cluster gebouwd kan worden. Daarnaast ook directe ondersteuning voor ZFS bijvoorbeeld, naast vele andere opties.

 • Beheer
  Proxmox VE biedt een intuïtieve web interface waarmee gebruikers hun virtuele machines, containers en andere bronnen kunnen beheren. Deze interface vereenvoudigt het beheerproces en maakt het gemakkelijk om taken uit te voeren. Voor meer specialistisch beheer is er ook een CLI en een API waarmee het beheer makkelijk kan worden geïntegreerd in een eigen omgeving.
  Daarnaast heeft Proxmox VE natuurlijk nog diverse andere mogelijkheden zoals onder andere: snapshots, templates, klonen, import/export en replicatie.

 • Back-up:
  Naast Proxmox VE is er ook Proxmox Back-up Server (PBS), een Enterprise back-up oplossing, waarmee vanuit de web interface eenvoudig back-up taken kunnen worden aangemaakt en beheerd.

 • Firewall:
  De Proxmox VE firewall biedt een eenvoudige manier om uw IT-omgeving te beschermen. Naast het beschermen van de hosts zelf, is het ook mogelijk om elke virtuele machine en container specifiek te beschermen.

Nieuwsgierig

Of u nu een IT-professional bent die op zoek is naar een flexibele virtualisatieoplossing of een bedrijfseigenaar die de kosten wil verlagen en de prestaties wil verbeteren, bij ons vindt u de informatie die u zoekt. Ontdek hoe u met behulp van Proxmox diverse besturingssystemen en applicaties kunt draaien in gevirtualiseerde omgevingen. Onze oplossing is niet alleen ideaal voor nieuwe installaties, maar ook voor het vervangen van bestaande installaties waarbij licentiekosten een belangrijk struikelblok zijn.
Bereik maximale efficiëntie en flexibiliteit met Proxmox, terwijl u kosten bespaart en de prestaties van uw IT-infrastructuur verbetert.
Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Scroll to Top